Wednesday, October 10, 2007

Rotterdam




















Jan's daytrip to the habour of Rotterdam last week see the orange links below

Vandaag hebben wij een bezoek gebracht aan de fototentoonstelling: PORT IMAGES (gewoon gezegd: Havenfoto's). Honderd jaar haven in beeld , Deze tentoonstelling wordt gehouden in het gebouw LAS PALMAS op de Kop van Zuid, Rotterdam. Zeer de moeite waard om deze tentoonstelling te bezoeken. Geopend tot en met 28 oktober 2007; 's maandags gesloten.
En over de Nieuwe Maas aldaar gaan allerlei schepen voorbij en liggen er schepen voor de wal, zo ook op foto 1 de nieuwbouw sleepboot DE ZHOU uit China, dinsdag lag zij nog verscholen achter een bunkerschip in het Beerkanaal, Rotterdam-Maasvlakte.
Nu lag zij tegen een coaster aangemeerd (als tweede) aan de Parkkade, overzijde van de Kop van Zuid, foto 2, 3 en 4 zijn drie van de acht Olifanten die daar staan opgesteld langs het Wilhelminaplein, foto 5 is een oud marinevaartuig dat voorbij kwam varen, welke dat weet ik niet, foto 6 tot en met 9 is de Graanelevator 19 die via de Erasmusbrug weer op weg was naar het Maritiem Buitenmuseum Leuvehaven, Rotterdam, foto 10 een (?beroeps?)fotograaf met zijn model aan de Holland Amerikakade. En foto 11 is weer een foto van het cruiseschip SHERAKHAN. Er zullen op het schip enkele verbouwingen (aanpassingen) gepleegd worden. Het is de voormalige PRINSES MARGRIET.

Foto's en verslag Jan Oosterboer

No comments: