Saturday, August 09, 2008

ss Rotterdam


Last week the former flagship of the Holland America Line "The Rotterdam" moored in Katendrecht / Rotterdam.
The "Rotterdam" will serve, just as the "Queen Mary" which is moored in Long Beach, California USA as a hotel, training center, conference room and tourist attraction.
In 1956, the keel laid, in the Rotterdamsche Droogdok Maatschappij NV, and the "Rotterdam" is still the largest passenger ship ever built in the Netherlands.


Het voormalige vlaggenschip van de Holland America Lijn "de Rotterdam" is aangekomen bij haar permanente ligplaats aan het Derde katendrechtse Hoofd in de Maashaven.
De "Rotterdam" zal net als de "Queen Mary" die afgemeerd ligt in Long Beach, California (U.S.A) dienst gaan doen als hotel, opleidingscentrum, congresruimte, en touristische attractie.
In 1956 wordt onder bouwnummer 300 de kiel gelegd bij de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij N.V. en is de "Rotterdam" nog altijd het grootste passagiersschip dat ooit in Nederland is gebouwd.
De Rotterdam wordt destijds gebouwd om een lijndienst te gaan onderhouden tussen Rotterdam en New York. Jarenlang was de "Rotterdam" een populair schip bij vooral de Amerikaanse cruise passagiers maar in september 1997 besluit de Holland Amerika Lijn haar uit de vaart te nemen. Het schip wordt in oktober in Norvolk (Virginia) overgenomen door Premier Cruises die haar scheepsnaam wijzigd in "Rembrandt" en ging het varen onder de vlag van de Bahama's met als thuishaven Nassau. Dit alles is echter maar van korte duur, want in 2000 komt Premier Cruises in zwaar weer terecht en wordt het schip tijdens een cruise in Halifax, Nova scotia Canada aan de ketting gelegd. De"Rembrandt" gaat terug naar Freeport, Bahama's waar de loopbaan van de Grand Dame eindigt zo lijkt het. Bijna vier jaar ligt het schip in de Bahama's
Post a Comment